Algemene voorwaarden

 

30°
Pachtgoedstraat 1
B – 9220 Moerzeke
BTW : BE 0502.280.846
mailto : shop@wassenop30graden.be
tel. +32 52 55 61 28

1. Verkoper.

30° ( verder wordt naar 30° verwezen als zijnde de ‘Verkoper’ ) is ingeschreven in de Kruispuntbank der Ondernemingen (KBO) onder het nummer 0502.280.846. Het BTW-nr is BE 0502.280.846.

2. Verkoopovereenkomst.

De verkoopovereenkomst komt tot stand tussen 30° en de meerderjarige opdrachtgever (de ‘Koper), op het ogenblik dat een mail naar de klant wordt verstuurd ter bevestiging. Iedereen die een bestelling plaatst bij 30°, verklaard zich akkoord met deze verkoopvoorwaarden.

3. Verzakingsrecht.

De consument heeft het recht aan 30° mee te delen dat hij afziet van de aankoop, zonder betaling van een boete en zonder opgave van motief binnen 14 kalenderdagen vanaf de dag die volgt op de levering van het product. Indien je je op deze mogelijkheid wil beroepen, moet je de goederen op eigen risico en kosten terugsturen naar 30°, Pachtgoedstraat 1, 9220 Moerzeke.

4. Prijzen en productinformatie.

Alle vermelde prijzen zijn in Euro (€), inclusief BTW (21%) en exclusief verzendingskosten. Alle prijzen gelden per stuk, tenzij anders aangegeven. Verzendingskosten worden duidelijk apart aangegeven. Voor een bestelling gelden altijd de prijs en de actie die op het moment van de bestelling worden vermeld. 30° houdt zich het recht voor de prijzen van de producten en de productinformatie te wijzigen en te corrigeren. Indien korte tijd later een al aangeschaft product afgeprijsd blijkt te zijn, kan er geen aanspraak worden gemaakt op terugbetaling van het prijsverschil. 30° tracht de productomschrijvingen en het fotomateriaal zo duidelijk en correct mogelijk te maken. Informatie over de artikelen (bijvoorbeeld maten en materialen), betreft altijd indicatieve informatie en kleurschakeringen op de foto’s kunnen licht afwijken van de echte kleuren. Wanneer artikelen kleiner of groter tailleren dan gewoonlijk, wordt dit in de mate van het mogelijke op de site vermeld. Je kan steeds bijkomende uitleg krijgen over ons aanbod door ons te contacteren.

5. Betalen.

Het Ogone betaalplatform is geïntegreerd in de 30° E-winkel. De betalingen kunnen gebeuren via creditcard (Visa of Mastercard), via Bancontact/Mister Cash, via online banking (KBC en ING), door middel van bankoverschrijving of door te betalen met ecocheques. Meer informatie over Ogone kan je vinden op www.ogone.be.

5.1 Visa/Mastercard

Een betaling met kredietkaart is kosteloos voor de klant en snel. De betaling wordt onmiddellijk geregistreerd en wij kunnen de bestelling dan ook meteen verzenden.

5.2 Bancontact/Mister Cash

Er kan eveneens worden betaald door middel van een Bancontact of Mister Cash kaart. Je wordt vanaf onze site doorverwezen naar de site van Ogone, waar je je gegevens kan ingeven. De som wordt meteen van je rekening afgehaald en 30° kan meteen je pakje verzendklaar maken.

5.3 Betaling via online banking (KBC en ING).

Je kan ook gebruik maken van je vertrouwde internet banking formule. 30° biedt u de kans om onmiddellijk het geld op onze rekening over te maken gebruik makend van KBC online banking. Ook deze betalingen worden onmiddellijk bij ons geregistreerd waardoor je pakje dan ook meteen verzendklaar gemaakt wordt.

5.4 Overschrijving.

Een vierde betaalmogelijkheid bestaat uit een bankoverschrijving. 30° bezorgt je na de bestelling per e-mail een orderbevestiging waarop de juiste betaalgegevens staan vermeld. Wij vragen het totaalbedrag, zoals vermeld op de orderbevestiging, binnen de acht kalenderdagen over te schrijven op onze rekening . Na ontvangst van je betaling wordt jouw pakje onmiddellijk verstuurd. De artikelen wordt dus voor u gereserveerd. Indien de betaling na 8 kalenderdagen nog niet is ontvangen, wordt je bestelling zonder voorafgaand bericht geannuleerd en gaan de artikelen weer in de verkoop.

5.5 iDEAL.

Om tegemoet te komen aan onze Nederlandse klanten hebben wij het iDEAL betaalmiddel in onze webwinkel geïntegreerd. Vertrouwd, veilig en gemakkelijk online je aankopen afrekenen. Je rekent af in je vertrouwde internet betaalomgeving, op basis van specifieke beveiligingsmethodes van je eigen bank.

5.6 Ecocheques.

Bij de laatste betaalmethode geven we je de mogelijkheid te betalen met ecocheques. ( de Eco-pass van Sodexo en de Ticket EcoCheque van Edenred ) Op de afrekenpagina in het vakje ‘ecocheque code’ kan je invullen hoeveel je wenst te betalen met ecocheques. Net zoals bij een overschrijving ontvang je dan een e-mail met alle betaalgegevens erin en geldt dezelfde regels en betalingstermijn. De ecocheques stuur je op naar 30°, Pachtgoedstraat 1, B-9220 Moerzeke vergezeld van je naam en bestelnummer. Het resterende bedrag schrijf je over. Let wel op : gebruik best geen hoger bedrag aan ecocheques dan het eindtotaal aangezien we op ecocheques geen geld mogen terug geven. 30° raad iedereen aan de ecocheques per aangetekende zending te versturen. 30° wijst elke verantwoordelijkheid af betreffende verlies van ecocheques. Opgelet : Tijdens de solden-periode aanvaarden wij geen ecocheques! Vervallen ecocheques worden uiteraard NIET aanvaard.

6. Levering en verzending

6.1 Levering

30° tracht een zo snel mogelijke levering te garanderen. In 6.2 trachten we een indicatie te geven van de leveringstermijn. Deze zijn echter indicatief en worden louter als aanwijzing gegeven. 30° kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor vertragingen die worden opgelopen, buiten onze wil om. De Koper bezorgt ons het leveringsadres. Indien dit adres foutief blijkt te zijn, valt dit onder de verantwoordelijkheid van de Koper en kunnen er extra kosten worden aangerekend. In geval van niet-levering van de goederen worden de eventueel door de Koper betaalde sommen terugbetaald zonder interest of andere vergoeding.

6.2 Leveringstermijn.

Zodra we jouw betaling ontvangen hebben maken we je pakje verzendklaar. 30° streeft ernaar om ten laatste binnen de 24 uur na ontvangst van jouw betaling het pakketje via DPD te versturen. Het pakketje wordt door DPD aan huis of aan de gewenste DPD Parcelshop afgeleverd, normaal binnen de 24u na verzending. Indien je bij thuislevering niet aanwezig bent op het tijdstip van deze aflevering, ontvang je een schriftelijke kennisgeving in je brievenbus. Als je wil kan je natuurlijk ook altijd je werkadres of het adres van een buur of vriend ingeven.
Voor Nederland of Luxemburg wordt het pakje door DPD aan huis geleverd binnen de 2 werkdagen. Voor de rest van Europa geldt een termijn van 3-4 werkdagen.
30° kan niet aansprakelijk gesteld worden voor vertragingen opgelopen bij de verzending door DPD. Overeenkomstig de wet “kopen op afstand” bedraagt de maximale levertijd dertig dagen, tenzij anders overeengekomen. Indien deze leveringsperiode niet haalbaar is, dient 30° de Koper hiervan tijdig te verwittigen en heeft de Koper het recht de bestelling te annuleren, zonder bijkomende kosten. Eventueel reeds betaalde bedragen worden in dat geval binnen de dertig dagen terugbetaald.

6.3 Verzendingskosten.

We behouden ons het recht voor om onze verzendingstarieven aan te passen indien nodig. Verzendingskosten staan steeds duidelijk vermeld op uw orderbevestiging en op uw factuur.

6.3.1 België

Bestellingen vanaf 75€ worden gratis verzonden. Voor een bestelling beneden dit bedrag betaal je bij thuislevering 4.95€ verzendingskosten, via DPD Parcelshop betaal je 3.5€.

6.3.2 Nederland en Luxemburg

Voor een bestelling betaal je  bij thuislevering 7.95€ verzendingskosten, via DPD Parcelshop betaal je 5€.

6.3.3 Rest van Europa

Voor een bestelling betaal je 16.95€ verzendingskosten.

7. Ruilen / retourneren.

7.1

Indien de kleertjes die je hebt besteld wat te klein of te groot uitvallen, heb je het recht om deze te ruilen of te retourneren. Dit geldt ook wanneer je bij aankomst merkt dat de artikelen beschadigd zijn. Je moet ons hiervan altijd schriftelijk (mailto : shop@wassenop30graden.be ) van op de hoogte te brengen. Het artikel dient binnen een termijn van tien werkdagen in de originele verpakking te worden terugbezorgd, in onbeschadigde en ongebruikte toestand en voldoende gefrankeerd, samen met de factuur en een begeleidende brief, op ons adres:
30°
Pachtgoedstraat 1
9220 Moerzeke
België

7.2

Niet aangemelde of onvoldoende gefrankeerde retourzendingen zullen niet worden gecrediteerd! Artikelen gekocht tijdens de solden-periode kunnen niet geretourneerd worden.

7.3

Artikelen die ons worden terugbezorgd onder de voorwaarden zoals beschreven hierboven, worden binnen een termijn van tien werkdagen door ons terugbetaald. Verzendingskosten, door ons of door jou gemaakt, worden niet terugbetaald, je ontvangt dus de aankoopprijs min het bedrag van de verzendingskosten. Betreft het een artikel dat verkeerdelijk werd geleverd door 30°, dan nemen wij de kosten voor verzending wel op ons.

7.4

Wij controleren onze artikelen voor we deze versturen en zorgen voor een degelijke verpakking. De klant verbindt zich ertoe de bestelling te controleren bij levering. Aanvaard nooit verpakkingen die duidelijk beschadigd zijn bij het transport en controleer jouw zending onmiddellijk bij ontvangst. Wij controleren iedere zending voor ze de deur uit gaat. Indien je toch schade vaststelt aan de door jou bestelde artikelen, dan vragen wij je ons daarvan onmiddellijk op de hoogte te brengen, indien mogelijk vragen we ook ons een foto door te mailen van het beschadigde artikel. Gooi nooit de postverpakking weg voor je hebt vastgesteld dat jouw zending in goede staat is en stuur nooit een reeds ontvangen pakket terug zonder ons vooraf te contacteren.

7.5

Indien je een klacht hebt, stuur ons dan gerust een e-mail ( mailto : shop@wassenop30graden.be ). Iedere klacht wordt serieus behandeld en samen trachten we tot een correcte oplossing te komen.

8. Privacy

8.1

30° maakt gebruik van cookies. Cookies bestaan uit een standaard internet technologie die het mogelijk maakt bepaalde informatie op te slaan en te ontsluiten op het systeem van de gebruiker. Cookies kunnen niet worden gebruikt om personen te identificeren, een cookie kan slechts een machine identificeren. Iedere internetgebruiker kan zijn computer zodanig instellen dat cookies niet worden geaccepteerd. Indien uw computer geen cookies accepteert is het mogelijk dat u problemen zult ondervinden tijdens de bestelprocedure. Mocht dit het geval zijn dan verzoeken wij u contact met ons op te nemen zodat wij uw bestelling alsnog kunnen uitvoeren.

8.2

Bestellen bij 30° vereist dat je ons je klantgegevens bezorgt. 30° gebruikt deze gegevens voor de administratie van je bestelling, het beheer van je bestellingen, leveringen en facturen, het opvolgen van betalingen en tot slot voor marketing en reclamedoeleinden, in zoverre dat je voor dit laatste je akkoord hebt gegeven tijdens het bestelproces. Je hebt ook steeds het recht af te zien van de reclame- en marketingacties. Je gegevens worden niet doorgegeven, verhuurd of verkocht aan derden. Je hebt als Koper steeds recht op inzage en verbetering van deze gegevens. Op verzoek (mailto : shop@wassenop30graden.be ) 30° je gegevens uit onze database verwijderen. Indien je vragen hebt over deze privacy statement, kan je ons gerust contacteren.

9. Toepasselijk recht

Op alle overeenkomsten tussen 30° en de opdrachtgever is het Belgisch recht van toepassing. Enkel de Belgisch rechtbanken zijn bevoegd.